Ismanescu. Violeta & Gladiola.

De acasa le cheama Ismanescu. Sunt gemene; Violeta e, probabil, prima. Si, pentru ca nu se asteptau la doua, au fost nevoiti sa improvizeze. Sa decida pe loc. Si i’au spus, simplu, GLADIOLA! Curiosilor sau neincrezatorilor le punem la indemana poze & acte de identificare. Duduile exista si fac, pe langa Constanta, afaceri banoase cu traficantii („de bine”, „cu fata umana”) americani de arme! It’s legal, cica…

Andrzej Stasiuk (cautati’l, mai bine, pe Wikipedia englezeasca) duce Babadagul in Franta. Cautati aceasta carte a celui mai chapeau bas tinar reporter (fara anchete, fara investigatii, fara special) din Est. Si daca va e imposibil sa gasiti Sur la route de Babadag”, plecati dumneavoastra pe acea route. Veti descoperi o alta lume. O lume (plasata la marginea vietii, poate) incapabila, parca, sa traiasca dincolo de ochiul strainului. Daca ati plecat de acolo, acea lume a murit. Va reinvia numai cand un alt calator va privi spre ea.

La Romaero
mai e deschis targul
de aeronautica si securitate.
Un Colt,
careva, vreun
sef?

5 gânduri despre “Ismanescu. Violeta & Gladiola.

  1. Cunosc foarte bine pe cele doua surori gemene, am fost colege de servici si sant niste fete exceptionale din toate punctele de vedere: educate, cinstite si cu foarte mult bun simt. Am cunoscut-o pe mama lor care si ea era o femeie deosebita. Stiu ca sant invidiate de multa lume, dar si admirate in acelas timp deoarece sant talentate, inteligente si arata bine pt. varsta lor. Adevarul este ca Gladiola este nascuta prima, iar Violeta a doua. Nu au facut nici un fel de afaceri…. vorbesc fluent limba engleza si au fost angajate la o firma straina. In 2007 au lucrat la o companie americana ajutand foarte mult la infiintarea acesteia in Constanta.

    1. Stimata doamna Maria Barbu (cunoscuta ca Stela Barbu) venita de acasa Ismanescu,unde ati fost colega cu cele doua gemene ,la I.P.H. Deva unde au lucrat ele sau la BDAPS unde ati lucrat dumneavoastra?Noi ce putem intelege despre onestitatea gemenelor , daca dumneavoastra care sunteti sora lor mintiti in halul acesta(mama gemenelor pe care spuneti ca ati cunoscut_o nu e cumva si mama dumneavoastra?)

  2. Stimata ”doamna asa-zisa cristina” care nu ai curajul sa te prezinti cu adevaratul nume –
    Crezi ca o singura Maria Barbu exista in toata Romania? Eu sant Maria Barbu, am fost colega cu gemenele si am scris doar adevarul despre ele. Iar pe sora gemenelor o chema Stela Barbu, nu Maria Barbu. Eu am simtul raspunderii si pot dovedi ceea ce am spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.