Veronica se intoarce

Da! Dar, mami, te’ai bucurat degeaba! Nu in stupul cu albinute avand’o ca regina-matca pe Margareta Paslaru se intoarce Veronica, aceasta mica Dorothy din Oz a cinematografiei ca forma de rezistenta anticomunista.

Fata care a dat lovitura cu reportajul despre Baile Herculane a gasit, pe net, un clasament al celor mai vaste baze de date din lume. Pe care s’a apucat sa’l traduca. Si, pentru ca nu da bine sa faci copy-paste via o aplicatie de traducere, s’a simtit obligata sa’l si personalizeze, putin, caci un stil inconfundabil ramane un stil inconfundabil – cu sau fara fir rosu. Nu am inteles de ce e atat de bizar – pana la minunarea autorului – folosesirea, de catre divizia de meteorologie a ditamai colosului Max Planck Institut Geselschaft, a 35 de milioane de euro pentru un computer ce strange la un loc miliarde de informatii despre evolutiile climaterice. Oare Solitaire i’or fi instalat?

Dar mergand eu pe firul informatiei in amonte, uite ca am gasit o chestie si mai misto: un top zece al celor care ne ghicesc gandurile pe care vrem sa le ascundem de colegii de birou, atunci cand cerem sefului sa ne puna biroul in asa fel incat monitorul sa stea indreptat spre perete; un clasament al celor mai big dintre big brothers-ii online, care patrund in intimitatea internautilor fara a schita, macar, o imitatie de may I? – sau, cum ar spune autorii, the worst privacy offenders in town.

Si doar le’a spus capra iezilor sa nu deschida usa nimanui!

Veroniiiiiiiiica, Veroniiiiiiiiiica…

Ah, PS: Ca un devorator al Croatiei, m’am simtit jignit de acest (alt) clasament (tipa chiar are o manie a topurilor; geez, sa consultam un psihiatru, poate ca exista o titulatura a cestei chestii in nomenclatorul starilor individului) al plajelor de pe malul estic al Adriaticii; daca l’as fi citit in 1994, nu m’ar fi convins deloc sa aleg Jadranul!

Later edit: Perseverare diabolicum…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.