Foaie verde și mult vid, nu e teatru ci covid

Când alegeți muzica la nuntă, nu-l chemați pe Alexandru Rafila, ci pe Marcel Pavel.

Și nici nu vreți s-o vedeți pe Beatrice Mahler în rolul Polinei din Pescărușul lui Cehov.

Pittiș a citit textele unor redactori de profil, la Teleenciclopedia, nu cercetase el toate necunoscutele și curiozitățile lumii și isotriei sale.

Și, zău, chiar dacă știu că medicii joacă tenis, nu l-aș vrea pe medicul Musta dincolo de fileu într-o finală c Federer, ci pe Djokovic. Nole știe despre virus cât știu și eu. Sau Marcel Pavel, mno!

Nu, ce fac sârbii la Belgrad nu este dovadă de curaj sau înțelepciune. Acolo sunt oameni din galerii și ticăloși cointeresați să inoculeze veșnica incertitudine. Iar la sârbi, conspiraționismul are mai mult succes decât la noi. Bine, i-au ajutat tot timpul unii și alții. Dar: la Belgrad (și Aleksandar Vucic are dreptate de data asta, ceea ce nu-l disculpă pentru alte mizerii) se lucrează și de afară. Iar terenul e favorabil pentru ceea ce vedem la televizor sau online – pentru că duminică ar trebui să aibă loc unsummit sârbo-kosovar. Vă dați seama că dacă nu aveau ceva în mână, nu-l convocau. Iar posibilele compromisuri nu sunt pe placul multora. Chiar dacă par prietenii lui Vucic, acei unii. În partea asta de lume, prieteniile sunt niște chestiuni extrem de complexe și fragile.

Eu țin cu echipa oamenilor de știință, oricâtă greșeală e asociată omului, dragă Mache! Una e greșeala, alta e ticăloșia. De prostie nu mai zic nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.