Statul. Statul la coada apocalipsei.

Mă enervă primarul ăla de la Brăila. Păi, nu dă el în judecată statul? Nu-l pune pe el statul să amâne/anuleze Festivalul Peștelui pentru că trebuie să dea înapoi fonduri europene.

Băi, eu, unul, nu cred că omul ăla a pus pe cineva din Primărie să sune la Bruxelles („pe cine sun dacă vreau să sun Europa?”, zicea cândva Kissinger) și să îi întrebe „bre, oameni buni, avem covid, putem să ținem la anul festivalul cu banii de anul ăsta?”. Când ai o Olimpiadă amânată, la fel și Campionatul European de Fotbal, când Oktoberfestul a luat pauză, când ai ținut summituri UE online, ai instituit norme sanitare de protecție publică și numeri cazuri cu nemiluita, nu cred că e cineva atât de absurd la Comisia Europeană să se opună la o amânare și să trimită OLAF-ul. Primarul ăla fie e idiot, fie comod, fie disfuncțional, fie ticălos, fie populist. De la cap festivalul peștelui se-mpute.

Mă enervă și Mitropolia Moldovei. Vrea suspendarea supendării. Vor pune plexiglas peste raclă și o vor dezinfecta din oră în oră. Ca și cum un enoriaș vine la oră după cel dinaintea lui. Sau ca și cum în interval de o oră nu există șanse să te contaminezi.

Mă enervă iar statul român. Ne lasă mereu singuri. În sectorul 1, unii au primit Ro-Alert cu avertizare extremă pe rata de răspândire COVID-19 undeva pe la prânz, între 12 și 13. Dar nu l-a primit oricine. Nu l-a primit toată lumea și nu au primit în toate sectoarele*.

Printscreen: Alexandra Grigoriță

Au sunat colegii mei de la Știrile Digi FM să afle ce și cum dar la ISU nu a știut nimeni să ne spună de ce au primit doar unii alerta, nici dacă o vor primi și alții, de fapt, nici măcar nu știau de mesaj, dar a fost o problemă la operatorii de telefonie și, știți ceva?, ia, nu-l sunăm noi mai bine pe Arafat, personal. Să-l sunăm pe Șefu’. Nu știm noi. Șefu’ știe.

Să-l sunăm pe papă, zic, poate știe ceva de la Șefu’.

Înainte de 1990 aveam mii de militari la granițele cu URSS. Dar: dacă ne-ar fi invadat rușii, soldații de la Sighet ar fi aflat-o de la Radio București.

Dacă o să ne lovească vreo năpastă, vom fi singuri pe lume. Ăsta e statul nostru. Și nu mi-i blestemați doar pe Orban sau Vela. Dacă ăștia or fi tălâmbi, asta nu scuză pe ticăloșii care până acum s-au succedat în la putere.

Toate mârșăviile pe care le-am tolerat ne-au explodat acum în față de nu știm ce e cu noi.

* A primit și restul orașului mesajul, cândva pe la ora patru; când o fi să ni se întâmple, aflăm și murim pe rând; iar statul va afla de la radio.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.