Carantina Vrăjită

Aș vrea să existe un fel de Olănești (Techirghiol, mi se suflă în cască), un loc blajin, așa, un fel de Muntele Vrăjit, poate, în care să pot locui șase luni, hai – mi se retează din surse care pot evalua mai bine – hai, trei luni, bine, să muncesc de acolo și în afara orelor de program să merg să mă pună medici / terapeuți la punct, adică fără o mie de alte programări și mai știu eu ce stat la cozi.

De la 8 la 9 dai pipi, scuipat, floace de păr transpirate la subsuoară. La nouă mergi la cantină, mănânci ce ți-a scris dieteticianul, la zece te plimbi jumătate de oră în drum spre garsoniera / rezerva ta, de la 11 la 17 muncești cu pauză de masă la sufertaș, pardon home delivery, închizi laptopul, te duci la trei controale până la 1830, te plimbi jumătate de oră sau lucrezi într-o seră sau lipești afișe sau alte chestii dintr-ăstea gen „obște”, cum zic călugării, mergi la cină, încă o jumătate de oră de mișcare, seară de lectură, filme, Antena 3 niște derbedei, tabinet, frichi-frichi, ce vrei tu. Și de la capăt.

Să te scape de flegmele din zori, de mersul noaptea la șușu, de kilele în plus, de ce-or mai fi hibe și obiceiuri proaste pentru sănătate.

Totul, inclus în preț, cum ar veni, parțial acoperit de asigurarea de sănătate de la job, dacă nu poate jobul să-mi asigure un pachet medical generos.

O dată la trei săptămâni să ai voie, în weekend, să fuți buha în lume, undeva unde vrei, cu abuzuri, cu refulări, cu ce te mai doare pe tine. Ca-n sanatoriul ăla din Pădurea Norvegiană, cumva.

Deh, am și eu o vârstă.

PS: acum câteva săptămâni mă-ntrebam cu niște prieteni de suflet „mai țineți minte despre ce povesteam acum 25 de ani?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.