Asterix în casa asigurărilor de locuințe

Într-o zi vine viitura și-ți mătură curtea casei părintești, aduce din deal mizeriile altora și ți le proiectează pe toți pereții.

Într-altă zi, în timp ce tu nici nu ești acasă pentru că te zbați să te despăgubească asigurătorul pe care l-ai tot plătit, undeva într-altă parte te inundă vecinul de deasupra și-ți distruge tavanul băii. Sigur, poluatorul plătește. Dar stai mult și bine după el. Plus că, mno, nu de aia ai plătit rate la asigurător?

Într-o cu totul altă zi, pe când primii doi asigurători te întorc pe toate părțile cu hârtiile și își bat joc cu niște oferte de despăgubire pentru care nici un cerșetor ucenic n-ar ieși din casă, e rândul tău să o inunzi pe vecina de dedesubt.

Din iunie completăm formulare. Altele. Uneori aceleași. Pentru că pitong.

Toate orele acelea pierdute în care, în loc să te odihnești după muncă, te-ai enervat înainte de a te întoarce la muncă. Toate orele acelea în care strângeam destui bani pentru a repara pe cont propriu ce era de reparat.

Nu știu cum o să arhivați voi 2020 dar la mine va fi anul asigurărilor de locuințe. Dacă-l mai aud pe Guda cum le laudă la televizor, am să-i bag contractele undeva.

Și prost ăla care și-o mai arunca vreodată banii pentru o asigurare de locuință.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.