Ghetuțele de Moș Niculae ale României

Așa. Ce a găsit România în ghetuțe de Moș Niculae, cu votul, cu astea?

Păi, a găsit fix ce a pus acolo.

Un PSD care și-a mințit în formă continuată (fără nici o rușine sau remușcare) alegătorii, așa cum a făcut-o mereu, promițându-i ce nu-i poate da. Un partid cinic, care a călărit toate slăbiciunile momentului pentru a profita populist sau mârșav de situație – de la contestarea electorală a măsurilor antipandemice până la măririle brutale ale alocațiilor și pensiilor. O mocirlă demagogică rămasă în sclavia propriilor monștri. Asta a găsit România în ghetuțe.

Un PNL, mă scuzați, idiot – a desconsiderat electoratul care-i dăduse un cec în alb. Un PNL care nu a pierdut atât pentru prostiile comise la guvernare cât pentru că atunci când i s-a spus că face prostii a refuzat le repare și să-și ceară scuze ci a urlat că noi suntem proști și rău intenționați. Un PNL prea plin de sine, arogant și ipocrit. Și îndesat de pesediști. Bine, oricum avea deja stocuri mari de feseniști veniți prin PD. Asta a găsit România în ghetuțe.

Un USR-PLUS convins că i se cuvine. Prea narcisist. Fără viziune. Fără simțul realității. Incapabil să iasă din provincialism. Captiv propriei obsesii pentru mesianism. O adunătură de târgovețe orgolioase, instabile, colerice. O… O să mă opresc aici. Probabil că am să pierd prieteni.

Un Iohannis fără simțul măsurii.

Un partid Sputnik, pentru că nu aveam încă idioți putiniști fără mască în structurile statului.

Un Ponta care, de data asta, zic că merită absolut toată recunoștința pentru că l-a îngropat pe Tăriceanu.

Asta găsit România în ghetuțe.

Toate erau acolo. Pentru că noi le-am pus. Pentru că ni le-am dorit. Pentru că nu mai suntem îndeajuns de copii cât ne-am dori să părem inocenți așa că știm prea bine că moșu’ nu există și că toate darurile ni le facem singur. Pe barba noastră.

2 gânduri despre “Ghetuțele de Moș Niculae ale României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.